• News
  • Saint Luke’s Plaza Waiting Rooms Reconfigured for Reopening
Featured

Saint Luke’s Plaza Waiting Rooms Reconfigured for Reopening

A furnishings reconfiguration by our healthcare design team made campus waiting rooms safer and more pleasant for patients and their families.

In May 2020, as Kansas City’s Stay-at-Home order in response to the COVID-19 pandemic was winding down, our team partnered with long-term client, Saint Luke’s, and their Administration and Facilities teams, to reconfigure all public waiting areas at the Saint Luke's Hospital of Kansas City, on the Country Club Plaza.

The overall goal was to make patients feel safe as Saint Luke’s began to increase appointments while making the “thinned out” waiting areas look aesthetically pleasing, inviting, and intentional to guests. Our solution was to eliminate oversized seating, including loveseats and sofas, as well as ganged seating, from the on-site furnishings. These were stored on-site for future use. Remaining furniture was re-situated throughout the space to allow guests to physically distance while they waited for their appointments.

The entire project took four John A. Marshall Co. installation crew members, plus a healthcare project manager, four days to complete and included approximately 40-50 waiting areas throughout the facility.

Feedback on the project from Saint Luke’s staff members was positive, with some commenting that it looked even better than before and seemed “new again.” Patients also commented on how pleased they were that Saint Luke's was taking these measures to help protect them.